Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ζ Η Σ Η, ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ..

Κυρίες και κύριοι,
Τα πράγματα είναι απλά. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Είναι αλήθεια ότι ο Ζήσης Βρύζας ήταν αυτός που έκανε την επιλογή Μπερέτα. Είναι αλήθεια ότι στο "ματς" με τον Ζαγοράκη για το ποιόν προπονητή θα πάρει ο ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκη ή Μπερέτα), έπεισε τον Ζαγοράκη, τον έμπιστο φίλο και συνεργάτη του, να συμφωνήσει με την επιλογή του. Όμως, εξίσου αλήθεια είναι, και δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε ούτε να την υποτιμήσουμε, ότι ο Βρύζας είχε τα "κάκαλα" να βγει πρώτος και να παραδεχτεί ότι ο Μπερέτα δεν κάνει τελικά για τον ΠΑΟΚ. Ήταν αυτός που πρώτος στράβωσε με αυτά που έβλεπε. Δεν σκέφτηκε εγωιστικά, να βγει και να καλύψει τον "κώλο" του, την επιλογή του, και να υπερασπιστεί έναν προπονητή που ο ίδιος έβλεπε εξ ιδίων ότι έκανε τα αποδυτήρια σαν τα μούτρα του.. Είχε την ευθιξία να το πει στον Ζαγοράκη αμέσως. Συμπεριφέρθηκε σαν καθαρός ΠΑΟΚτσής που αγαπά την ομάδα του και μίλησε πρώτος στον Μπερέτα, λέγοντάς του τα πράγματα με το όνομά τους.
 
Το ότι ο Ζήσης έκανε λάθος επιλογή, δεν είναι κάτι τραγικό. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι κοιμισμένοι. Μόνο όμως ένας ΠΑΟΚτσής θα είχε το σθένος να αφήσει στην άκρη τον εγωισμό του και να κάνει αυτό που είναι καλό για τον ΠΑΟΚ, όπως ο Ζήσης. Εξάλλου, το "ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ" το πιστεύει και ο ίδιος ακράδαντα..


Θα μου πείτε τώρα: Μα καλά, εσύ τον δικηγόρο του Βρύζα μας κάνεις τώρα ή το γραφείο τύπου της ΠΑΕ; Η απάντηση είναι απλή. Λέω αυτό που θα έλεγα αν στην θέση του Βρύζα ήμουν εγώ. Όταν αδερφέ ΠΑΟΚτσή γνωρίζεις μέσα σου το πόσο πολύ αγαπάς τον ΠΑΟΚ μας, τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να το πεις με λόγια. Το δείχνουν οι πράξεις σου. Το ίδιο ισχύει και για τον Βρύζα, όπως και τον Ζαγόρ και κάθε Βρύζα ή Ζαγόρ...





Αν θελήσω να απαριθμήσω τα λάθη που έχει κάνει αυτή η διοίκηση (με βάση την δική μου υποκειμενική κρίση), θα μπορούσα να γράψω άνετα 2-3 παραγράφους: Από την ελλειπή επικοινωνιακή τακτική, το ασθενές μάρκετινγκ, την ασθενή αντιμετώπιση του θέματος των χρεών, την ακατανόητη αδυναμία ξεμπροστιάσματος όλων των δήθεν επιχειρηματιών που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ και δεν το έκαναν ποτέ, στην ανεξήγητη υποστήριξη σε πολιτικούς της πόλης που ποτέ δεν έδωσαν κάτι στον ΠΑΟΚ, στην παράλογη αδιαφορία πίεσης του Κατσαρή για να προχωρήσει το θέμα του νέου γηπέδου και στην λανθασμένη επιλογή προπονητή.... και σε πολλά άλλα.


Αν έγραφα όμως 2-3 παραγράφους για τα λάθη τους, θα μπορούσα το ίδιο άνετα να έγραφα και καμιά 2-3 σελίδες για τα καλά που προσφέρουν και πρόσφεραν, στον ΠΑΟΚ μας. Να μην αρχίσουμε να τα λέμε..


Άρα, το δεδομένο ότι γίνονται και θα γίνονται λάθη, είναι κάτι που ο μέσος ΠΑΟΚτσής πρέπει να καταλάβει. Το θέμα και το ερώτημα είναι το πώς αντιμετωπίζονται αυτά τα λάθη. Τα επαναλαμβάνεις; Τα καλύπτεις; Τα δικαιολογείς; Τα υποστηρίζεις; Η' μήπως τα αναγνωρίζεις και τα διορθώνεις με το λιγότερο δυνατό κόστος για την ομάδα; Ο Βρύζας και ο Ζαγόρ δεν δίστασαν να απολύσουν έναν προπονητή μετά από λίγες εβδομάδες. Ειδικά στον σημερινό ΠΑΟΚ, που τόσο πολύ του λείπει η σταθερότητα μετά την φυγή του Σάντος, ειδικά στον σημερινό ΠΑΟΚ που έχει μεγάλο αγώνα μπροστά. Κι όμως. Δεν δίστασε, ούτε ο Βρύζας ούτε ο Ζαγόρ, να κάνουν αυτό που πρέπει..


Ο Ζήσης ο Βρύζας μπορεί να είναι λίγο "ντεφορμέ" το τελευταίο διάστημα. Λίγο για κάποιες μεταγραφικές επιλογές, είτε με το θέμα του Μπερέτα, κτλ.. Είναι όμως ένας άνθρωπος με παντελόνια! Αν κάνει το λάθος, θα το πει πρώτος. Τρέχει για τον ΠΑΟΚ κάθε μέρα, όλη μέρα. Αγχώνεται, τσατίζεται, στεναχωριέται. Δεν τον βλέπεις ποτέ στα "χε-χε, χου-χου" τον Ζήση. Πάντα σκεπτικό και προσγειωμένο. Ο χαρακτήρας του είναι το μεγαλύτερο αγαθό για τον σημερινό ΠΑΟΚ, περισσότερο από τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο (που είναι τεράστιες γιατί "το έχει"). Ειδικά για το πόστο που έχει στον ΠΑΟΚ, ο χαρακτήρας του αυτός είναι το κέρδος του ίδιου του ΠΑΟΚ.





Ο Ζήσης φέρεται να έδωσε την παραίτησή του στον Ζαγόρ, με αφορμή το θέμα του Μπερέτα, ώστε με απόλυτα αντρίκειο τρόπο να δεχτεί να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του. Ο Ζαγόρ φέρεται ότι δεν το συζήτησε καν. Και πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Βρύζας κατά βάθος δεν ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ, απλά μάλλον αισθάνθηκε ότι έπρεπε να το κάνει επειδή το όφειλε στον ΠΑΟΚ και τον Λαό του..


Ο ΠΑΟΚ όμως αυτή την στιγμή δεν θέλει απώλειες. Ούτε απώλειες του Λαού του, ούτε απώλειες αυτών που βοηθάνε οικονομικά (τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού), ούτε αυτούς που τον διοικούν.


Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει στην επόμενη μέρα δυνατός, ενωμένος και πάνω απ'όλα προσγειωμένος.


Η ιστορία εξάλλου το έχει αποδείξει Ζήση.... ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει δυνατότερο..

ΠΑΟΚτσήδικα...

Iskander


fcpaok.gr ADMIN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου