Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Δερμιτζάκης: Να διαχειριστούμε σωστά το αποτέλεσμα-παγίδα...

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Παύλος Δερμιτζάκης, ενόψει του επαναληπτικού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, επισήμανε ότι η ομάδα πρέπει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 1-1 που απέσπασε στο "Αμστερνταμ Αρίνα.
"Δεν κοιτάζουμε, είπε, τις πιθανές απώλειες του αντιπάλου, γιατί στο επίπεδο μιας τέτοιας ομάδας, δεν μιλάμε για απουσίες. Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας του αγώνα, ξέρουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, ξέρουμε ότι ο Άγιαξ θα μας πιέσει για να πετύχει γκολ. Εμείς όλη αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε στην τακτική του αντιπάλου. Είμαστε καλά εν όψει αυτού του αγώνα.\Χρειάζεται σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία, δύναμη, πάθος και φυσικά καθαρό μυαλό, για να διαχειριστούμε όλα τα προηγούμενα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και για να είμαστε καλά.

Ξέρουμε τι σημαίνει μια πιθανή πρόκριση, ξέρουμε την κρισιμότητα του αγώνα, ξέρουμε πόσο άλλον αέρα θα δώσει στην ομάδα μας και θα μας ανεβάσει επίπεδο. Ένα επιπλέον όπλο είναι η στήριξη του κόσμου. Δόξα τω Θεώ την έχουμε στο μέγιστο βαθμό. Να μην παρασυρθούμε από το αποτέλεσμα-παγίδα του πρώτου αγώνα. Έχουμε καταστρώσει πλάνο, ξέρουμε πώς θα πάμε το ματς. Πλέον ξέρουμε περισσότερο την αντίπαλη ομάδα. Το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα,  δεν θα επαναληφθεί πιστεύω.

Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά, γιατί εκτός από καλοί επαγγελματίες, είναι και καλοί παίκτες. Το πλάνο μας για το ματς είναι κατανοητό και τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Καθαρό μυαλό χρειαζόμαστε όλοι μας στο ματς αυτό, όχι μόνο οι παίκτες. Πρώτος από όλους εγώ για να ξέρω πώς θα ενεργήσω σε όλη τη διάρκεια.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι ηγέτης. Είναι απαραίτητος σε μια ομάδα.

 Δεν προσωποποιώ τίποτε. Οποιαδήποτε επιτυχία είναι συλλογική και το αντίθετο. Όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε.

Το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που θέλει πολύ καλή διαχείριση. Γι' αυτό έχουμε πλάνο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε όποιο αποτέλεσμα στη διάρκεια του αγώνα.

Το ψυχολογικό πρόβλημα της ομάδας μας φαινόταν. Φυσιολογικό ήταν. Δώσαμε έμφαση όλοι μας και επειδή έχουμε να κάνουμε με παίκτες-προσωπικότητες, έχουμε βελτίωση. Στο αγωνιστικό κομμάτι δουλέψαμε, όπως δουλεύουν όλες οι ομάδες.

Στους παίκτες μας η υποστήριξη του κόσμου δίνει φτερά. Σε επίπεδο ομάδων όπως είναι ο Άγιαξ, όμως, δεν ξέρω πόσο θα παίξει ρόλο η ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Αναδημοσίευση από dikefalos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου