Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η ομάδα είναι καλά.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης 28/8/2010  
Αναδημοσίευση από paok24.com
Όταν ξεκινήσαμε τη φετινή προσπάθεια, σε ότι αφορά την Ευρώπη, ο μίνιμουμ στόχος ήταν το Γιουρόπα Λιγκ. Τα καταφέραμε, αν κι ακόμη μας μένει λίγο η στεναχώρια, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε αποκλείσει και τον Άγιαξ.
Το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, ήταν πολύ έντονο, ήταν ένα ματς, που έδινε πρόκριση. Τα πράγματα εξελίχτηκαν ιδανικά, πήραμε την πρόκριση και μάλιστα μέσα στην Τουρκία. Για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες, αυτό κάνει λίγο πιο σημαντική την επιτυχία.
Μέχρι να φτάσουμε στο γήπεδο, τα πράγματα ήταν πολύ ήρεμα, η φιλοξενία ήταν καλή, αλλά στο γήπεδο τα πράγματα άλλαξαν λίγο. Ειδικά στην παράταση και μετά το γκολ του Μούσλι. Οι Τούρκοι έβγαλαν αντίδραση, πετούσαν ότι έβρισκαν, σε μια τέτοια έδρα αυτό το περιμένεις, αν κι αυτοί ξέφυγαν λίγο από τα αθλητικά πλαίσια.

Το παιχνίδι δεν το φοβηθήκαμε και το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Μπορεί σε κάποια διαστήματα να χάσαμε τον έλεγχο, αλλά σ΄ αυτό το επίπεδο και με τέτοιους αντιπάλους, αυτό είναι νορμάλ. Είναι σημαντικό όταν σου συμβαίνει αυτό, να έχεις καλή αμυντική λειτουργία και να μην τους δίνεις ευκαιρίες κι εμείς δεν τους δώσαμε. Και το γκολ που έβαλαν, ήταν από μακρινό σουτ.
Δείξαμε ότι μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε ή να πάρουμε την πρόκριση, χωρίς να πάμε στην παράταση. Από το 1’ μπήκαμε για να κερδίσουμε, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να έχεις 90 λεπτά τον ίδιο ρυθμό.
Όταν τελείωσε το παιχνίδι, τα συναισθήματα ήταν έντονα, για λόγους που καταλαβαίνει ο καθένας. Το διασκεδάσαμε με τον κόσμο, που έκανε αυτό το ταξίδι, ήταν μια πολύ καλή αρχή για τη νέα σεζόν.
Η ομάδα έδειξε σ΄ αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, ότι είναι καλά, είναι σε καλό επίπεδο, μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα, πλην του κακού εαυτού μας.
Στη διάρκεια της χρονιάς θα έχουμε σκαμπανεβάσματα, θα έχουμε και κακές μέρες, ομάδα είμαστε κι όχι μηχανή, αλλά είμαστε όλοι μας πολύ αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά και το πρωτάθλημα, που ξεκινά. Η εικόνα μας στα πρώτα παιχνίδια, μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε σε κάτι καλό φέτος.
Απέναντι σε δύο μεγάλες ομάδες, κάναμε πολλές ευκαιρίες, αυτό είναι σημαντικό. Η ομάδα είναι επιθετική, δημιουργεί, έχει πάθος, έχει τρεξίματα. Βέβαια μας έκαναν κι αυτοί ευκαιρίες, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι όλες οι ομάδες Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε.
Για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχουμε χρόνο να τα πούμε. Είναι σημαντικό, που ο ΠΑΟΚ είναι παρών, πρέπει να χαρούμε αυτή τη συμμετοχή μας. Τα πράγματα δεν είναι υπερβολικά δύσκολα, αλλά δεν είναι και εύκολα. Δεν πρέπει ούτε να φοβόμαστε κανέναν, αλλά ούτε να πιστεύουμε ότι έχουμε την πρόκριση εξασφαλισμένη.
Σ΄ αυτές τις διοργανώσεις, οι διαφορές είναι μικρές , αυτό πρέπει να το ξέρουμε όλοι. Όλα μπορούν να γίνουν. Αν δεν έρθει η πρόκριση, δεν θα είναι αποτυχία, αλλά βλέποντας την ομάδα, πιστεύω ότι η πρόκριση είναι στις δυνατότητές μας και να είστε σίγουροι ότι θα παλέψουμε να την πάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου