Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ - Fenerbahce

H Φενέρμπαχτσε θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. To πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 19 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και η ρεβάνς στις 26 Αυγούστου στο Σουκρού Σαράτσογλου της Κωνσταντινούπολης.
Στα άλλα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον, Άρης - Αούστρια Βιέννης, Ομόνοια Λευκωσίας - Μέταλιστ Χαρκίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ανόρθωση, Νταντί Γιουνάιτεντ - ΑΕΚ και Χετάφε - ΑΠΟΕΛ.
Οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν εκεί που γεννήθηκε ο σύλλογος, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά, που ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τουρκική ομάδα. Πολλοί θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία της... επιστροφής στις ρίζες, ωστόσο η Φενέρ, βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Πόλης, σε αντίθεση με τις Γαλατασαράι και Μπεσίκτας, που είναι στην ευρωπαϊκή.

Ο Δικέφαλος του Βορρά απέφυγε τα μεγαθήρια, όπως Μάντσεστερ Σίτι και Βιγιαρεάλ, ωστόσο και πάλι θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο πολύ δυνατό και ο τίτλος του φαβορί πάει στους Τούρκους.

Φενέρμπαχτσε στα τουρκικά σημαίνει «Κήπος του Φωτός» και ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου του 1907. Εχει κατακτήσει 26 φορές το πρωτάθλημα Τουρκίας, 4 φορές το Κύπελλο, ενώ έχει και 8 κατακτήσεις του Σουπέρ Καπ Τουρκίας.

Η έδρα της είναι το γνωστό σε όλους, «Σουκρού Σαράτσογλου» που πρόκειται για μία από τις πιο σκληρές έδρες της Ευρώπης. Η χωρητικότητα του σταδίου είναι στις 53.500 θέσεις και σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας είναι κατάμεστο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο, δημιουργείται πολύ «καυτή» ατμόσφαιρα και για αυτό το λόγο η Φενέρ, είναι μία ομάδα που ποντάρει στην έδρα της.

Τα χρώματα της ομάδας, είναι κίτρινα με μπλε, και το παρατσούκλι τους είναι το «Κίτρινα Καναρίνια».

Πρόκειται για μία από τις πλουσιότερες ομάδες της Τουρκίας. Στον πάγκο της κάθεται μία από τις μεγαλύτερες δόξες της ομάδας, ο Τούρκος, Αϊκούτ Κοτσαμάν ο οποίος διαθέτει στο ρόστερ του, κάποιους εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Εμρέ, ο Αλεξ, ο Σεμίχ, ο Βολκάν Ντεμιρέλ και ο Γκουΐθα.

Η υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Europa League είναι δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πρέπει και πάλι να προσπαθήσει πολύ για να πετύχει το στόχο του και να μπει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει, διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ρόστερ της Φενέρμπαχτσε

Βολκάν Ντεμιρέλ (τερματοφύλακας)
Βολκάν Μπαμπατσάν (τερματοφύλακας)
Ερτουγκρούλ Τασκιράν (τερματοφύλακας)
Ντιέγκο Λουγκάνο (αμυντικός)
Μπεκίρ Ιρντεγκιούν (αμυντικός)
Ιλχάν Εκέρ (αμυντικός)
Οκάν Αλκάν (αμυντικός)
Οντέρ Τουρασί (αμυντικός)
Αντρέ Σάντος (αμυντικός)
Χασάν Ερμπέι (αμυντικός)
Φάμπιο Μπίλιτσα (αμυντικός)
Γκοκχάν Γκιονιούλ (αμυντικός)
Εμρέ Μπελοζόγλου (μέσος)
Αλεξ (μέσος)
Μίροσλαβ Στοχ (μέσος)
Κριστιάν Μπαρόνι (μέσος)
Οζέρ Χουρμασί (μέσος)
Σελτσούκ Σαχίν (μέσος)
Ουγκούρ Μποράλ (μέσος)
Μεχμέν Τοπούζ (μέσος)
Τσανέρ Ερκίν (μέσος)
Ισσιάρ Ντιά (μέσος)
Καζίμ Καζίμ (επιθετικός)
Ντάνι Γκουΐθα (επιθετικός)
Σεμίχ Σεντούρκ (επιθετικός)
Μπερκ Ελιτέζ (επιθετικός)
Γκοκχάν Ουνάλ (επιθετικός)
Ντέιβιντ (επιθετικός)
Αναδημοσίευση από paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου