Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

«Πάμε για πρωτάθλημα»

Σε μία συνέντευξη Τύπου που κράτησε μίαμιση ώρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και μάλιστα έδωσε το σύνθημα για τη φετινή σεζόν, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου, που ξεκίνησε με τον πρόλογο του Θόδωρου Ζαγοράκη...

«Από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών διαμορφώνεται το οικονομικό και αγωνιστικό. Αν είχαμε αποκλειστεί θα λέγαμε άλλα. Ο απολογισμός έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι. Δε θα αποκρύψουμε τίποτα. Τα οικονομικά θα τα αναλύσει λεπτομερώς ο κ. Βιολίδης. Θα σας αναλύσει για τις δύο τελευταίες σεζόν και την επόμενη.

Εχουμε να μιλήσουμε για τη ρύθμιση των χρεών. Για τα έσοδα και τις χορηγίες για το μπάτζετ. Και επειδή ζω εδώ και ακούω ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Πάντα οι ποδοσφαιριστές έχουν δίκιο. Και το έχω πει και κατ’ ιδίαν σε αυτούς. Ότι και να γίνει θα είμαι μαζί τους. Στην ομάδα οφείλουμε δόσεις συμβολαίων Μαΐου, τους έχω ζητήσει να κάνουν υπομονή. Δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα είναι εξοφλημένοι.

Για εμάς υπάρχει πάντα η αλήθεια και όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να έρθει και να μας το πει».

Βιολίδης: «Ο απολογισμός της τριετίας»

Σ΄ αυτά τα τρία χρόνια, διαχειρίστηκαμε κοντά στα 53.934.149 εκατομμύρια. Τα έξοδα ήταν 538.280.52 εκατομμύρια, η διαφορά είναι 105.516 υπέρ μας.

Αναλυτικά τα έσοδα :
1.699.000 από επιχορηγήσεις ΟΥΕΦΑ, Σούπερ Λιγκ.
7.317.244 από χορηγίες.
23.465.877 από εισιτήρια
4.875.000 από έκτακτα έσοδα, πωλήσεις παικτών και άλλα,
1.321.847 από άλλα έσοδα

Αναλυτικά τα έξοδα :
37.063.028 έξοδα αγωνιστικού τμήματος (συμβόλαια, πριμ, δόσεις κ.α.)
4.964.031 έξοδα αγώναν, εκκαθαρίσεις, σεκιούριτι, μετακινήσεις, ξενοδοχεία, πρόστιμα κ.α.
1.141.690 για το αθλητικό κέντρο στη Μεσήμβρια
1.966.515 για τις υποδομές
2.118.103 ευρώ στον Α.Σ. ΠΑΟΚ
4.596.000 ευρώ λειτουργικά έξοδα, γραφεία, αμοιβές τρίτων, διοικητικά έξοδα
141.685 τμήμα μάρκετινγκ για προωθητικές ενέργειες
1.937.000 χρηματοοικονομικά έξοδα, δόσεις δανείου από Εθνική Τράπεζα

«2.300.000 το περσινό άνοιγμα»

Απολογισμός της περσινής χρονιάς

Έσοδα 20.276.500 ευρώ

6.200.000 από χορηγίες
3.635.000 από τηλεοπτικά
9.673.000 από εισιτήρια (6.638.000 από διαρκείας, τα υπόλοιπα από τα εισιτήρια)
140.000 από λοιπά

Εξοδα: 22.575.329

Αγωνιστικού τμήματος: 15.421.329 ευρώ
Αγώνων: 2.320.000 ευρω
Έξοδα αθλ. κέντρου: 574.000
Υποδομές: 823.000
Γραφεία: 1.564.000
Μάρκενινγκ: 63.000
Χρηματοοικονομικά: 980.000

Αύξησαμε τα έξοδα κατά τα 4.000.000 για την ανάπτυξη της ομάδα και έτσι προέκυψε το άνοιγμα. 1.000.000 από την αγωνιστική υπέρβαση, 700.000 από τις αγορές των Εντίνιο και Κριστιάνο, 300.000 από το ότι είχαμε προυπολογίσει ένα ματς στην Τούμπα και δεν παίξαμε κανένα. Και από κάποια άλλα έσοδα που δεν ήρθαν

Ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς περιλαμβάνει τα ίδια βασικά μεγέθη με τους προηγούμενους.
Το άνοιγμα είναι ρευστό γιατί υπάρχουν ρευστά πράγματα. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η συμφωνία ΟΠΑΠ με Σούπερ Λιγκ. Εμείς δεν έχουμε υπογράψει οριστικά τα συμβόλαια. Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε σίγουρα. Δεν έχουμε μέσα βέβαια πωλήσεις ή αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Συνολο διαρκείας 1ης χρονιά 3.158.000 ευρώ
Σύνολο διαρκείας 2ης χρονιάς: 4.852.480 ευρώ
Σύνολο διαρκείας 3ης χρονιάς: 6.838.000 ευρώ

Όταν λέμε ότι εισπράττουμε χρήματα από διαρκείας εννοούμε μεικτά. Μέσα συμπεριλαμβάνονται και δόσεις καρτών που αφορούν το 45-50% των αγορών.

Αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου και ενός πριμ, οφείλονται 2 εκατομμύρια ευρώ. Δώσαμε από τα διαρκείας 1,2 εκατομμύρια για τα έργα της Τούμπας. Δεν έχουμε εισπράξει 350.000 από τηλεοπτικά, συν 250.000 ευρώ από τη χορηγία του ΟΠΑΠ στη Σούπερ Λιγκ. Συν το ότι άργησε η συμφωνία για τη φανέλα.
Δεν τα έχουμε πάρει ακόμα αυτά τα χρήματα.

Ζαγοράκης: «Αν δε δίναμε το 1.200.000 θα ψάχναμε για να βρουμε γήπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επρεπε να δοθούν για να παίζουμε στο σπίτι μας. Λένε για τον κ. Βιολίδη ότι έχει αφαιρέσει από το ταμείο χρήματα. Ότι εγώ έχω σχέση με ασφαλιστική εταιρεία. Αυτά δεν υπάρχουν. Πρέπει να τελειώσει το κουτσομπολιό στον ΠΑΟΚ»

Βιολίδης: «Φέτος το μπάτζετ έχει αυξηθεί και αυτό προέκυψε και από την αλλαγή της φορολογίας. Φέτος είναι στα 18 εκατομμύρια ευρώ. Όλοι λένε για τις εισπράξεις των αγώνων, αλλά δεν μπαίνουν όλα τα χρήματα στο ταμείο. Για παράδειγμα, από την είσπραξη ενός αγώνα από τις 285.000 ευρώ στα ταμεία καταλήγουν τα 145.000 ευρώ».

Ζαγοράκης: «Πήραμε πρωτοβουλία να κρατήσουμε και να αυξήσουμε το μπάτζετ γιατί πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί περισσότερα. Φέτος πάμε για πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε τη δυνατότητα να περάσει πιο ψηλά από το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα έχει δυναμωθεί περισσότερο από τα προηγούμενα τρία χρόνια και είναι έτοιμη για να δώσει περισσότερες χαρές. Δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκου, αλλά ζω σε αυτό τον χώρο πολλά χρόνια και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους που έχουμε βάλει«

Βιολίδης: «Από το Γιουρόπα Λιγκ θα πάρουμε γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ μεικτά από τα εισιτήρια, άρα στα ταμεία γύρω στα 1,4. Θα πάρουμε 900.000 από μάρκετ πουλ της ΟΥΕΦΑ. Και αυτά πάνε για αποπληρωμή των παικτών. Η νίκη πριμοδοτείται με 140.000 ευρώ και η ισοπαλία 70.000».

Ζαγοράκης: «Για να λέω ότι πάμε πρωτάθλημα, πιστεύω ότι πέρσι μπορούσαμε ψηλότερα. Εχω εκφράσει τις αντιρρήσεις μου για εκείνον τον διαιτητή, μου είπαν ότι δε θα ξαναμπεί στους πίνακες. Ξαναμπήκε και για να τον ξαναέβαλαν. Αυτοί νομίζουν ότι είναι από τους καλούς διαιτητές. Εχω εμπιστοσύνη και κάθε χρόνο που περνάει οι διαιτητές έχουν καλύτερη διαιτησία. Θα περιμένουμε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό να μας διαιτητεύσει ή στο παιχνίδι με τον Αρη, αφού είναι τόσο καλός διαιτητής. Αυτοί που διοικούν είπαν ότι δε θα ξαναμπεί ο συγκεκριμένος στους πίνακες. Θεώρησαν ότι είναι καλός διαιτητής και έχει κάνει ένα λάθος.

Μπορούσαμε να το πάρουμε πέρσι το πρωτάθλημα. Δεν το πήραμε όμως. Να αναλωνόμαστε σε αυτό δεν κερδίζουμε κάτι. Να βγάζουμε ανακοινώσεις για πυροτεχνήματα δε θέλουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να μη μας πειράξει κανείς. Είμαστε από το ποδόσφαιρο, τα μάτια μας βλέπουν και ξέρουμε τι συμβαίνει«

Το να αναλάμβανα τη Σούπερ Λιγκ για μένα δε λέει κάτι. Εχουμε αρκετή δουλειά εδώ και θέλω να αφοσιωθώ σε αυτό που κάνω. Εχουμε ενεργή παρουσία σε Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ. Και αποδείχθηκε από την ψηφοφορία της Σούπερ Λιγκ.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Παίξαμε πρώτη αγωνιστική και ακούω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Μετά από τριάντα παιχνίδια θα ξέρουμε. Αυτό σημαίνει χαμηλά τη μπάλα τώρα.

Συζητάμε με όλο τον κόσμο. Από τη στιγμή που διακόψαμε τη συνεργασία με τη ΔΕΠΑ. Από τότε έχουμε μιλήσει με δεκάδες χορηγούς. Πριν την ανακοίνωση κατά του ΟΠΑΠ, είχαμε δώσει τα χέρια. Και για μένα όταν δίνεις το χέρι είναι συμβόλαιο. Θεώρησαν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι πρέπει να κοπεί γιατί έγιναν επεισόδια στο χάντμπολ. Για αυτούς θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ να είναι παντού και να εποπτεύει. Εδώ ξεκίνησε ένα παιχνίδι και τελείωσε την άλλη μέρα, δεν είδαμε ανάλογη συμπεριφορά. Εμείς κοιτάμε το σπίτι μας.

Εκείνα τα χρήματα, μπορεί να τα πάρουμε. Έχουμε ζητήσει μηχανικούς από την Πολιτεία και σκεφτόμαστε τους φιλάθλους μας. Σκεφτόμαστε το καινούργιο γήπεδο. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Δεν είπαμε πόσα λεφτά έχουμε δαπανήσει για την Τούμπα. 3 εκατομμύρια ευρώ. Για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη. Εγινε 50 ετών το γήπεδο. Το λέμε τώρα για να το ξαναπούμε μετά από 6 μήνες. Πρέπει όλοι να πάρουμε ενεργό ρόλο για να ξεκινήσουμε. Οπου πηγαίνουμε στην Ευρώπη, βλέπουμε και καινούργια γήπεδα.

Έχω ακούσει ότι είμαστε κλέφτες. Αν είναι για το καλό πρέπει να το λέμε. Εχουμε ορκωτούς λογιστές. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα πια. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο.

Το γήπεδο πρέπει να γίνει άμεσα όπου και να γίνει. Να εξαντλήσουμε το περιθώριο για την Τούμπα και αν δε μπορεί να γίνει εκεί, να βρούμε άλλο χώρο. Ολοι θέλουμε την Τούμπα.

Αν μπορεί να γίνει εδώ, να γίνει. Μακάρι. Αλλα από όσα ξέρω, γνωρίζω ότι είναι δύσκολο κάτι τέτοιο.

Τρία χρόνια χτυπάμε πόρτες για να πάμε να πληρώσουμε. Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν χρέη στον ΠΑΟΚ. Αλλάζουν κυβερνήσεις και υπουργοί αλλά στην ουσία δεν αλλάζει κάτι. Αύριο υπάρχει ένα σημαντικό ραντεβού που θα το κάνω εγώ. Μέσα στην εβδομάδα θα ξέρετε και εσείς τις λεπτομέρειες.
Πώς να κάνουμε κάτι; Περιμένουμε να συζητήσουμε, έχουμε δώσει προτάσεις. Αλλάζει η κυβέρνηση, γίνεται ανασχηματισμός και μετά… καλημέρα

Βιολίδης: «11 εκατομμύρια ευρώ έχουμε δώσει στο Δημόσιο, σε Φ.Π.Α., φόρους και ΙΚΑ. Είμαστε πάντα φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη».

Ζαγοράκης: «Θέλουμε να πληρώνουμε από χθες. Την επόμενη εβδομάδα θα μάθετε τα πάντα. Είτε με ανακοίνωση είτε με δήλωση δική μου. Και 10 εκατομμύρια χορηγία να παίρναμε, τους ίδιους θα διαλέγαμε, δεν θα κάναμε άλλες επιλογές. Αυτή η ομάδα για δύο χρόνια είναι ίδια και υπάρχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη.

Ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ, ψήφισε πρόσωπο και όχι ομάδα. Τον Μαρινάκη τον γνωρίζω προσωπικά από το παρελθόν και από τη στιγμή που εγώ αρνήθηκα, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τα συμφέροντα όλων των ομάδων.

Για τις αποχωρήσεις, ο Ζαγοράκης είπε :

Ο Κονσεϊσάο με το τέλος του πρωταθλήματος και ειπε αντρίκια ότι είμαστε δύο σε αυτόν τον ρόλο και αποχώρησε.

Ο κ. Σάντος, και να ευχηθούμε και καλή επιτυχία στην εθνική σήμερα. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια, θεώρησε ότι κουράστηκε και αποχώρησε

Ο Ζήσης, μετά από δυόμιση χρόνια και εγώ προσωπικά δεν ήθελα να αποχωρήσει, στην αποχώρηση του δήλωσε τους λόγους του. Το να δημοσιοποιήσουμε τι είπαμε μεταξύ μας είναι άλλο κομμάτι.

Πήραμε μία απόφαση μετά τη φυγή του Σάντος. Υπήρχαν σκέψεις και συζητήσεις με άλλους προπονητές (και με τον Δερμιτζάκη). Θέλαμε έναν έμπειρο προπονητή, «μπαρουτιασμένος» από πάγκους και επιλέξαμε τον Μπερέτα. Συζητήσαμε κάποια πράγματα στην αρχή και επειδή ξέραμε την ομάδα και μετά από ένα ταξίδι και έχοντας συνομιλία με τον Ζήση, είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Θεωρήσαμε ότι έστω και γρήγορα, για το καλό της ομάδας, έπρεπε να γίνει άμεσα η αλλαγή. Μπορεί να είναι και ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, αλλά εμείς θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί η συνεργασία μας.

Για την καλοκαιρινή συμφωνία με τον Σάντος :
»Επρεπε να γίνει κάτι γιατί εκείνη τη στιγμή η ομάδα βρισκόταν σε τεντωμένο σχοινί. Είχαμε συζητήσει από τον Δεκέμβριο και είχαμε κάνει και πλάνο για την επόμενη χρονιά. Το λέγαμε και εννοούσαμε ότι θα συνεχιζόταν η συνεργασία. Επρεπε να καταλάβουν όλοι ότι προπονητής ήταν ο Σάντος. Είπαμε ψέματα αν σκεφτούμε ότι δεν μπήκαν υπογραφές. Επειδή το «μυρίζουμε» το ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή πήραμε την απόφαση να δηλώσουμε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία

Αν παίρναμε το πρωτάθλημα πιστεύω ότι δε θα έφευγε. Είναι ειλικρινής άνθρωπος. Ξέραμε ότι την πρώτη χρονιά, επειδή και εγώ ήμουν μέλος, ξέραμε ότι εκείνη η ομάδα δεν ήταν για πολλά πράγματα. Κάναμε προσπάθειες για να πάει μπροστά η ομάδα, αλλά ξέραμε ότι δεν είχε πολλές δυνατότητες.

Κάναμε λάθος με Μπερέτα. Και μπορεί να ξανακάνουμε. Αλλά λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της ομάδας.
Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Αν είχαμε αποκλειστεί από τη Φενέρ, το κλίμα θα ήταν διαφορετικό.

Για τον κ. Δερμιτζάκη, τον πίστευα και τον παρακολουθούσα χρόνια και επειδή ήμασταν μαζί στην ποδοσφαιριρική μας καριέρα. Παρακολουθούσα την πορεία του με ενδιαφέρον. Μπορεί και να είχαμε να μιλήσουμε και χρόνια, αλλά έβλεπα τι έκανε. Σε συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που είχε ο Παύλος, με έκαναν να πειστώ ότι είναι ένας καλός προπονητής. Και από τη στιγμή που είναι στον ΠΑΟΚ για εμάς είναι ο καλύτερος.

Ο Παντελής έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένας πετυχημένος τεχνικός διευθυντής. Εχει γνώση, έχει όρεξη, γουστάρει που είναι εδώ, είναι έντιμος και θέλουμε όλοι να πετύχει. Μη φανταστείτε ότι είναι και πολύ δύσκολο.

Για το ότι κατηγορείται ότι επιλέγει φίλους του για συνεργάτες :
Εσείς θα πηγαίνατε σε κάποιους που δεν έχετε εμπιστοσύνη; Ολοι κρίνουν. Για αυτό αφήστε καλύτερα να συνεχίσουμε σαν οικογένεια, να λέμε αλήθειες και η ομάδα θα τον βρει το δρόμο της. Είτε με εμάς είτε χωρίς εμάς.

Υπήρξαν κάποια γεγονότα και παρεξηγήσεις με τον Ζήση. Αλλά από ένα σημείο και μετά ήρθαν ξανά στον ίσιο δρόμο. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μας. Θέλουμε να πάνε όλα καλά στον ίδιο τον Ζήση. Γιατί έχει προσφέρει. Ηταν έκπληξη η αποχώρηση του Ζήση. Εκανα το παν να τον μεταπείσω να αλλάξει αυτή του την απόφαση.

Με τον κ. Μυτιληναίο γνωριζόμαστε προσωπικά. Εχουμε συζητήσει έχει μία μεγάλη εταιρεία. Είπα και πριν ότι έχουμε μιλήσει με δεκάδες για τη χορηγία. Συζητήσαμε για πολλά πράγματα.

Τις κρίσεις τις δημιουργούμε εμείς. Εμείς αντί να μειώσουμε το μπάτζετ το αυξήσαμε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει αξία πενταπλάσια από ότι είχε τον πρώτο χρόνο. Αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά, θα κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια και θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις.

Δε μου αρέσει και δε μου ακούγεται ωραία ο χαρακτηρισμός παράγοντας. Αλλά πρέπει να το αποδεχθώ. Δε μπορώ να πω αυτό που είπα πριν 3 χρόνια.

Εχουμε δώσει 1.200.000 ευρώ για την ασφάλεια του γηπέδου. Στη Μεσήμβρια το δύσκολο έγινε. Το εύκολο έμεινε. Δώσαμε 1.140.000 ευρώ για τη Μεσήμβρια. Θα γίνει και πρέπει να γίνει γιατί όταν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχεις και αθλητικό κέντρο.

Όταν τερματίζεις δεύτερος και μετά τρίτος, ενώ θα μπορούσες να πάρεις το πρώταθλημα, τερματίζεις πρώτος στα πλέι οφ τις να πεις; Να πούμε πρωταθλητισμό; Εχει «ποτιστεί» αυτό μέσα στην ομάδα. Δε θα είναι αποτυχία αν δεν το κατακτήσουμε. Ένα παιχνίδι κερδίσαμε και παίξαμε και τέσσερα ευρωπαϊκά. Αν κερδίσουμε και τα 29 παιχνίδια τότε ναι…

Θα το λέγαμε δε θα το κρύβαμε αν υπήρχε κάποια πρόταση είτε για τον Βιεϊρίνια και τον Βιτόλο. Γιατί μένουμε σε αυτά που λένε από την Αθήνα. Μπορείτε να πείτε και εσείς… Να μείνουμε εκεί;

Ημασταν έτοιμοι για όλα αν είχαμε αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ.

Βιώσαμε όλοι δύσκολες καταστάσεις στην Πόλη. Η ΠΑΕ είχε εκεί 7 άτομα, θέλαμε να πάρουμε ενεργό ρόλο για τους φιλάθλους μας αλλά δε μας το επέτρεψαν οι Τούρκικες αρχές.

Όλα όσα έγιναν προσβάλει το θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ. Δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό που κάναμε. Φιλοξενήσαμε άψογα και τους φιλάθλους και τους διοικητικούς της Φενέρ. Στάλθηκαν τα έγγραφα εκεί που έπρεπε να σταλθούν και ότι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε.

Η συσπείρωση δεν έχει να κάνει με το δικό μου πρόσωπο. Η θετική ενέργεια είναι μεγάλη υπόθεση. Οσο υπάρχει αυτό το κλίμα, η ομάδα θα πάει καλά. Εμείς είμαστε εδώ και διαχειριζόμαστε τα χρήματα που εισρέουν στην ομάδα. Το βασικό και κυριότερο να λέμε αλήθειες. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και πριν ένα μήνα, αλλά τώρα έχουμε όλα τα στοιχεία. Ας την αγαπήσουμε αυτή την ομάδα. Αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με Α.Σ. Ο κ. Κατσαρής έχει εικόνα για το τι γίνεται στην ΠΑΕ, ξέρουν τα οικονομικά στοιχεία, καλύτερα από όλους. Ζητήσαν να ελέγχονται τα οικονομικά και εγώ το θέλω. Εδώ είναι και οι ορκωτοί λογιστές. Δε θα βρείτε τίποτα γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Μπορεί να κάνουμε λάθη που θα στοιχίσουν οικονομικά στην ομάδα. Αλλά θα το κάνουμε σκεπτόμενοι το καλό της ομάδας.

Κάθε είδους βία μας προβληματίζει. Δε ξέρουμε από ποιους και πως έγιναν τα επεισόδια. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την ασφάλεια των φιλάθλων που έρχονται στο γήπεδο.
Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους συνδέσμους. Υπάρχει ο συνδετικός κρίκος ο κ. Μηλιωρίδης και όποτε χρειάζεται είμαι και εγώ. Το μεγαλύτερο μερίδιο όσων γίνονται στο γήπεδο ανήκει σε αυτούς».

Βιολίδης: «Να πούμε για την Τούμπα ΕΠΕ. Κάθε χρόνο έχει κέρδη 150.000 με 160.000 ευρώ. 110.000 έχουν πάει στην ΠΑΕ. 100.000 στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, λόγω χορηγίας. Στον Α.Σ. έχουν δοθεί 209.000 ευρώ. Συνολικά αυτά τα τρία χρόνια η Τούμπα ΕΠΕ είναι 450.000. Αυτά τα λεφτά έχουν δοθεί σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και Α.Σ. Δεν είναι ικανοποιητικό αυτό το ποσό. Πουλάμε τα προϊόντα στο φθηνότερο δυνατό κόστος. Αμα δείτε τι πουλάνε οι άλλες ομάδες τις φανέλες της ίδιας εταιρείας θα το δείτε.

Πέρσι είχε γίνει μεγάλος ντόρος γιατί πήραμε εμείς τα κυλικεία. Μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί σύμβαση με κάποιον που θα πάρει τα κυλικεία, με πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνε ο Ερασιτέχνης. Και αυτό θα βοηθήσει και την ΠΑΕ και τον Α.Σ.

Ζαγοράκης : Βαδίζουμε με ένα στόχο. Αναλάβαμε τα τμήματα υποδομής με 100 παιδιά και έσοδα 25.000 και τώρα τα παιδιά είναι πάνω από 400. Υπάρχει διαφορά και το βλέπετε. Ας κάνουμε λίγη υπομονή σε αυτό το κομμάτι. Αξίζει τον κόπο.

Ποτέ δε μπορείς σε μία ομάδα να βάλεις ταβάνι. Μπορεί να κάνει μία πολύ καλή χρονιά και μετά να γυρίσουν όλα ανάποδα. Αν ο κόσμος κουραστεί, η θεωρήσει ότι δεν αξίζει τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο δε μπορούμε να το ξέρουμε εμείς. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποια πράγματα και αυτό προσπαθούμε.

Δε μπορώ να πω ότι ήταν λάθος η συνεργασία με Γκαγκάτση. Από κοινού λύθηκε και μιλάμε για μία συνεργασία 1,5 μήνα. Και ο κ. Γκαγκάτσης ζήτησε να αποχωρήσει. Ξέρετε από πού ξεκίνησε και τη δική μου σχέση, αλλά όταν υπάρχει μία δουλειά στη μέση δε θα κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας.

Να δημιουργούμε εντυπώσεις είναι το μόνο εύκολο. Αυτό που κάνουμε σήμερα, να μαθαίνει ο κόσμος της αλήθεια, είναι απάντηση στον οποιονδήποτε.

Ο Σορλέν έδειξε ποιος είναι. Επαγγελματίας 100%. Όταν ένας βασικός παίκτης ζητάει να φύγει δύο μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών, δημιουργείται πρόβλημα. Αλλά όταν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, οφείλουμε να το σεβαστούμε.
Αναδημοσίευση από paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου