Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

«Είμαστε σε τέλμα»

Συνέντευξη Δερμιτζάκη μετά το μάτς Ξάνθη - Π.Α.Ο.Κ
«Η ομάδα ετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα για να έρθει στην Ξάνθη και να πάρει το αποτέλεσμα, τη νίκη. Είχαμε ετοιμαστεί για το παιχνίδι, είχαμε δουλέψει πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς, ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές.
Δεχτήκαμε πάλι γρήγορα και εύκολα ένα γκολ, σίγουρα είναι δύσκολα μετά, να είσαι κάτω από μία συνεχή πίεση να το ανατρέψεις.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να παίξει καλή μπάλα, είχαμε κυκλοφορία, τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, και από άκρα και από άξονα, φτάσαμε τη μπάλα στην περιοχή, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την κίνηση για να γίνει το γκολ.

Το τακτικό κομμάτι έχει να κάνει με το να φτάσεις τη μπάλα στη μικρή περιοχή, μετά είναι θέμα καθαρού μυαλού και ικανότητας το γκολ. Το καθαρό μυαλό δεν υπάρχει.

Αντίθετα, ενώ είχαμε τη μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης, από ένα κλέψιμο, η Ξάνθη έφτασε στην περιοχή μας εύκολα και κέρδισε το πέναλτι. Τα περισσότερα γκολ, που δεχόμαστε είναι από ατομικά λάθη.

Στο ημίχρονο είπαμε ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα, το πιστεύαμε, αλλά δυστυχώς μόνο στα λόγια. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα με την αποβολή. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα, αλλά κι αυτό περισσότερο στα χαρτιά, παρά στην πράξη.

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και στεναχώρια, αλλά το εύκολο είναι να τα καταστρέψουμε όλα. Το δύσκολο είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά. Να βγει η ομάδα απ΄ αυτό το τέλμα.

Για να βγούμε από το τέλμα, χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. Σωστές αποφάσεις και ηρεμία. Να δουλέψουμε όλοι μαζί να ανακάμψει η ομάδα. Πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα, που έφεραν την ομάδα εδώ, γιατί είναι κάτι που ναι μεν το ξέρεις, αλλά καμιά φορά δεν το λες.

Η ομάδα είναι ένας κρίκος, που όλοι θέλουν να τον σπάσουν. Αν υπάρχει καθαρό μυαλό, ο κρίκος δεν θα σπάσει, αλλά θέλει καθαρό μυαλό.

Αυτοί οι παίκτες, έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις με την Φενέρ και τον Άγιαξ. Μας προβληματίζει η κατάσταση, ψαχνόμαστε, θα ήταν εύκολο να βρω δικαιολογίες, αλλά δεν θέλω. Υπάρχουν ευθύνες και πάντα τη μεγαλύτερη την έχει ο προπονητής.

Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο σωματείο, που πάντα είναι σε τρικυμία. Οι ομάδες, όμως, είναι ομάδες και στα δύσκολα.

Θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο, γιατί είναι ο μεγάλος νικητής για μας. Από το υστέρημά του, κάνει χιλιόμετρα να δει την ομάδα να αγωνίζεται με πάθος, δύναμη και διάθεση. Και γι΄ αυτό νιώθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη.

Ο Μουσλίμοβιτς έδειξε πως δεν είναι έτοιμος και το ξέρει κι ο ίδιος. Δεν τέθηκε καν θέμα να είναι στην αποστολή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου