Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δεν τελειώσαμε

Δημήτρης Σαλπιγγίδης 29/7/2010
Αναδημοσίευση από paok24.com
Γνωρίζαμε από την αρχή, ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο και για όλες τις ελληνικές ομάδες, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες, στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Είναι λογικό, τέλη Ιουλίου δεν είσαι ακόμη στην κατάσταση, που θέλεις και πρέπει να είσαι.
Ξεκινήσαμε λίγο άσχημα, ίσως υπερεκτιμήσαμε τον Άγιαξ, ίσως πάλι να υποτιμήσαμε τους εαυτούς μας. Σε τέτοια ματς θέλει λίγο περισσότερο ποδοσφαιρικό θράσος, γιατί οι αποστάσεις στο ποδόσφαιρο μίκρυναν πολύ και δεν υπάρχουν ανίκητες ομάδες.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν το είχαμε, είναι όμως μια νοοτροπία, που είμαι σίγουρος ότι θα αποκτήσουμε, γιατί η ομάδα τον έχει αυτόν τον χαρακτήρα και θα τον βγάλει σύντομα. Γενικότερα, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε πάνω από το 50%, σε σχέση μ΄ αυτά, που μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Δεν το συζητάω ότι η ομάδα θα γίνει πολύ καλύτερη.
Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο κι ευτυχώς που δεν δεχτήκαμε κι άλλο γκολ, γιατί ο Άγιαξ είχε τις ευκαιρίες. Είχαμε, όντως, τύχη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε λίγο την απόδοσή μας, ήμασταν πιο οργανωμένοι και ήρθε και το γκολ. Έκανα την κάθετη κίνηση, ο Βιεϊρίνια με είδε και μου πέταξε τη μπάλα, είδα ότι δεν μπορούσα να τελειώσω τη φάση μόνος μου, άκουσα τον Βλάνταν, που μου ζήτησε τη μπάλα, γυρίζοντας τον είδα που έκανε την κίνηση και την έβγαλα μπροστά του. Ωραίο γκολ έβαλε!
Όσο περνούσε η ώρα, βλέπαμε ότι μπορούμε, μπορεί να μην παίξαμε πολύ καλά, αλλά ζητήσαμε κάτι από το ματς, κρατήσαμε λίγο τη μπάλα, δεν δώσαμε πολλούς χώρους στον Άγιαξ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μας έκανε πολλές φάσεις.
Σίγουρα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι το 1-1 δεν μας εξασφαλίζει τίποτα. Ο Άγιαξ είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και για να περάσουμε, πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο στην Τούμπα.
Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε ήδη περάσει, γιατί αυτό θα είναι λάθος. Οι μεγάλες ομάδες, ακόμη και μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, κοιτούν το επόμενο παιχνίδι. Εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και σίγουρα δεν είμαστε ομάδα της μιας βραδιάς.
Μετά από το 1-1, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο φαβορί, είμαστε στο 50-50. Θα παίξουν πολλά πράγματα ρόλο στη ρεβάνς, όπως η βραδιά που θα βρεθούν οι ομάδες αλλά και η τύχη. Σε τέτοια ματς, όμως είδαμε και στην Ολλανδία, είναι απαραίτητη.
Γενικά, ήταν μια πολύ μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο, γιατί σαν ΠΑΟΚ μας λείπουν τέτοια βράδια και τέτοια παιχνίδια. Ελπίζω σύντομα να μας γίνουν καθημερινότητα.
Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, γιατί πήραμε αυτό, που θέλαμε, αλλά και γιατί δώσαμε μια χαρά στον κόσμο, που ήρθε στην Ολλανδία και τον ακούγαμε δυνατά για 90 λεπτά, σε σημείο που να μη νιώθουμε ότι παίζουμε σε ξένο γήπεδο, αλλά και στον κόσμο, που μας είδε στην τηλεόραση. Ελπίζω στη ρεβάνς, να σας δώσουμε μια ακόμα μεγαλύτερη χαρά.
Το πρωί μάθαμε ότι τα εισιτήρια τελείωσαν, θα είναι ένα ωραίο βράδυ. Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, το περιμένω πως και πως. Τέσσερα χρόνια το περιμένω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου