Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

"Πιστεύουμε στην πρόκριση"

Ο killer του Άγιαξ, Βλάνταν Ιβιτς, μίλησε για τις μεγάλες στιγμές που έζησε στο "Άμστερνταμ Αρίνα", για την φάση του "χρυσού" γκολ και τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει ο "Δικέφαλος".
Ο Βλάνταν Ίβιτς έδειξε χαρακτήρα σε ένα ακόμη παιχνίδι του ΠΑΟΚ και με ένα εξαιρετικό γκολ στο "Άμστερνταμ Αρίνα" έστειλε τον κόσμο του "Δικεφάλου" στα ουράνια. Ο Σέρβος άσος των "ασπρόμαυρων" αποκαλύφθηκε με σημερινή (30/7) συνέντευξή του στον αθλητικό Τύπο για όσα εκτυλίχθηκαν στο επιβλητικό γήπεδο του Άγιαξ, το πώς βρέθηκε σε θέση βολής στο 73ο λεπτό του αγώνα με τον "Αίαντα" και το κατά πόσο αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισης του ο ΠΑΟΚ μετά το θετικό αποτέλεσμα στην "Αρίνα".
Για τις πιθανότητες πρόκρισης όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τώρα, είπε: "Πιστεύω ότι από σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές ελπίδες για να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει όμως να είμαστε σοβαροί και να ξέρουμε ποιον αντίπαλο έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Προβάδισμα δεν υπάρχει για καμιά ομάδα. Μπορεί να φαίνεται ότι το έχουμε εμείς, αλλά δεν θα το πω, γιατί έχουμε απέναντί μας μια ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις.
Το είδαμε και στο παιχνίδι του Άμστερνταμ όπου στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι είχαμε πολύ τύχη γιατί ο Άγιαξ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, πιστεύουμε σε εμάς και κατ επέκταση πιστεύουμε στην πρόκριση".
Για την ψυχολογική δύναμη που δίνει στον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, τόνισε: "Σίγουρα μας βοηθά στην αυτοπεποίθηση αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, ίσως ήταν εξαιτίας του ονόματος του Άγιαξ. Τους δείξαμε πολύ μεγαλύτερο σεβασμό από ότι έπρεπε και αυτό ήταν δικό μας λάθος".
Για τον αγώνα ρεβάνς με τον Άγιαξ στην Τούμπα, επεσήμανε: "Νομίζω ότι μπορούμε να τους συναγωνιστούμε. Αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στην Ολλανδία. Πιστεύω ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Οι Ολλανδοί έχουν δύο πολύ καλούς παίκτες μπροστά, που έχουν ταχύτητα και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε".
Για την φάση του "χρυσού" γκολ στο "Άμστερνταμ Αρίνα", δήλωσε: "Έχω δει πως υπάρχει κενό στη μεγάλη περιοχή του Άγιαξ και ο στόχος μου ήταν να προωθηθώ για να αξιοποιήσω την ευκαιρία. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε την μπαλιά στον Σαλπιγγίδη και αυτός τράβηξε δύο παίκτες πάνω του και αμέσως μου γύρισε την μπάλα. Εγώ είδα το κενό που δημιουργήθηκε και βγήκα μπροστά για να κάνω το σουτ. Δεν σημάδεψα, απλά ήθελα να βρω την μπάλα".
Για την στιγμή του αγώνα που ζήτησε αλλαγή αρκέστηκε να πει: "Πολλές φορές παίζεις και μένεις από δυνάμεις, αλλά βρίσκεις τον τρόπο να δώσεις κάτι εξτρά".
Δηλώσεις στον NOVAΣΠΟΡ FM
Ο "χρυσός" σκόρερ του ΠΑΟΚ στο Άμστερναμ, Βλάνταν Ίβιτς, μίλησε σήμερα (Παρασκευή 30/7) και στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣΠΟΡ FM.
Δήλωσε:
-Για το τι άλλαξε στο ημίχρονο: «Δεν ξεκινήσαμε καλά. Τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο και φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο μισάωρο που δεν περνούσαμε τη γραμμή της σέντρας. Είχε ευκαιρίες. Ήμασταν και τυχεροί που δεν δεχθήκαμε γκολ, γιατί είχε τετ-α-τετ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο αμυνόμασταν μόνο. Στο δεύτερο σκεφτόμασταν και το δημιουργικό κομμάτι. Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε απέναντί μας μια ομάδα πολύ καλή. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στο δεύτερο παιχνίδι. Έχουμε μια ομάδα που κάθε λεπτό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα».
-Για τη φάση του γκολ: «Είχα πρόβλημα στην προετοιμασία. Έκανα προετοιμασία μόνο στις τελευταίες ημέρες της. Μετά το 70 έμεινα από δύναμη. Ο προπονητής με άφησε άλλα δύο –τρία λεπτά για να ετοιμαστεί ο άλλος παίκτης. Ο Δημήτρης πήρε δύο παίκτες και μου έδωσε καταπληκτική πάσα. Προσπάθησα παρά την κούραση να κάνω καλό κοντρόλ και σουτ. Και τα κατάφερα. Ο κάθε παίκτης το ξέρει αυτό. Με την κούραση που έχεις, εάν βγαίνεις σε τέτοια ευκαιρία, ξεχνάς την κούραση».
-Για τον Σαλπιγγίδη: «Σε όλη την Ελλάδα εμείς έχουμε κάνει τη μεγαλύτερη μεταγραφή. Πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια. Φέραμε έναν παίκτη που τον ξέρει όλη η Ελλάδα. Είναι γρήγορος με τεχνική, δεν χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει πως παίζουμε. Θα μας βοηθήσει πάρα πάρα πολύ».
-Για τη ρεβάνς: «Μετά τον πρώτο αγώνα έχουμε καταλάβει ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον Άγιαξ. Χρειάζεται υπομονή κατοχή της μπάλας και να αναζητήσουμε το γκολ».
-Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: «Εγώ προσπαθώ πάντα να παίζω καλά και να κάνω αυτό που ζητά ο προπονητής, όποιος κι αν είναι αυτός. Δεν πρέπει εμείς οι παίκτες να ασχοληθούμε με αυτά. Σίγουρα ο νέος μας προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον προηγούμενο την Ελλάδα και είχε ένα πολύ καλό ντεμπούτο. Είμαι χαρούμενος που είχε τέτοιο ντεμπούτο στο Άμστερνταμ Αρίνα».
Αναδημοσίευση από olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου