Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μπρίζ - Π.Α.Ο.Κ 1 - 1

Πολύτιμο βαθμό πήρε ο ΠΑΟΚ στη Μπριζ με γκολ του Κατερινιώτη αμυντικού στο 78΄ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Χωρίς δυνάμεις και με κενά στην αμυντική λειτουργία του έδωσε το δικαίωμα στους Βέλγους να τον απειλήσουν με ήττα. Ο "Δικέφαλος" πήρε τα πάνω του στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να κερδίσει τον αγώνα. Θετικές εντυπώσεις από τον Ελ Ζαρ στο ντεμπούτο του.
Πρώτος στόχος επετεύχθη. Έστω και αν ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να δεχτεί το γκολ – σφαλιάρα από τον Κουεμάχα για να συνέλθει, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1-1 στη Μπριζ και να διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν έκανε καλό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε χωρίς δυνάμεις, ενώ είχε απέναντί του, δεν υπήρχε κάποια ισχυρή ομάδα. Ήταν φανερό πως ήθελε την ισοπαλία γι’αυτό και αγωνίστηκε πολύ παθητικά στην επίθεση. Έχοντας μάλιστα σε μέτρια μέρα τους Βιειρίνια, Σαλπιγγίδη και Παπάζογλου ήταν ακίνδυνος. Όλα αυτά μέχρι που ο Κουεμάχα έκανε το 1-0.
Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στα σημεία στην Μπριζ. Η βελγική ομάδα χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό, δημιούργησε δύο – τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει εκμεταλλευόμενη τα λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ αλλά και την αδυναμία της μεσαίας γραμμής να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις. Οι Βέλγοι είχαν δοκάρι, είχαν μια κεφαλιά του Κουεμάχα από κοντά που πέρασε άουτ αλλά δεν τρόμαξαν με την απόδοσή τους δείχνοντας πως έχουν αδυναμίες στην άμυνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα γκολ από μεγάλο αμυντικό λάθος και ανοίχθηκε για να ισοφαρίσει. Πίεσε, έφτασε στο γκολ με την κεφαλιά του Μαλεζά και είχε και καλές ευκαιρίες, για να ισοφαρίσει. Το 1-1 θα μπορούσε να αλλάξει στην τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Στίινεν απέκρουσε εκπληκτικά το σουτ του Φωτάκη. Η ισοπαλία δίνει στον ΠΑΟΚ τον πρώτο του βαθμό αλλά δε συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα στον αγώνα του Ζάγκρεμπ όπου η Ντιναμό νίκησε τη Βιγιαρεάλ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε...
2' Τεράστια ευκαιρία για την Μπριζ. Ο Ντίαζ από πολύ κοντά δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Μεγάλο κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ.
3' Η βροχή ξανάρχισε και μάλιστα τώρα είναι ακόμη πιο δυνατή.
6' Πρώτη προσπάθεια απειλής για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να μην βρίσκει τελικά με κάθετη μπαλιά τον Ίβιτς.
9' Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο για μαρκάρισμα στον Νταλμά.
10. Δοκάρι για την Μπριζ. Ο Πέρισιτς έκανε σέντρα η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στο δοκάρι.
12' Πολλά αμυντικά προβλήματα για τον ΠΑΟΚ. Οι Βέλγοι πιέζουν διαρκώς με όποιον τρόπο μπορούν.
14' Πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, μετά από προσπάθεια του Λίνο.
16' Ο Λίνο σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Παπάζογλου, αλλά μετά την παρέμβαση του Χόφκενς δεν έγινε κάτι καλύτερο.
19' Αναγκαστική αλλαγή για την Μπριζ. Ο Βερμιούλεν, δεν μπορεί να συνεχίσει.
21' Ο Βερμιούλεν τελικά επιστρέφει, αλλά κουτσαίνει.
23' Να σημειωθεί ότι οι φανέλες των παικτών έχουν στο δεξί μανίκι το σήμα του Γιουρόπα Λιγκ και στο αριστερό την λέξη σεβασμός στα αγγλικά.
24' Δεν μπορεί τελικά ο Βερμιούλεν. Θα αποχωρήσει και την θέση του θα πάρει ο Σίμαες.
25' Εντολή του Δερμιτζάκη να παίρνει ατομικές προσπάθειες ο Βιεϊρίνια όταν έχει αντίπαλο τον νεοεισελθόντα Σίμαες, γιατί είναι ψηλός και βαρύς.
29' Σουτ του Παπάζογλου έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ. Ο ΠΑΟΚ ανεβάζει σιγά σιγά στροφές.
32' Κίτρινη κάρτα στον Σίμαες. Ο Δερμιτζάκης μίλησε και πάλι στον Βιεϊρίνια και του είπε να παίζει πάνω στον Σίμαες, ειδικά τώρα που έχει κάρτα.
38' Προσωπική προσπάθεια του Σαλπιγγίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να μπει στην μεγάλη περιοχή.
42' Σουτ του Ντιρά μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, η μπάλα, όμως, καταλήγει άουτ.
43' Λάθος έξοδος του Ντάριο Κρέσιτς, ο Κουεμάχα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
45+ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με την λήξη του ημιχρόνου. Ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Ίβιτς, ο Σέρβος σούταρε με την μία, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Ο ΠΑΟΚ στην ουσία απειλήθηκε μόνο στο πρώτο τέταρτο, όταν η Μπριζ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Έχασε ευκαιρίες, αλλά στην συνέχεια ο "Δικέφαλος" εξισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46' Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε...
46' Καμία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ζεσταίνονται οι Ελ Ζαρ, Φωτάκης και Τσιρίλο.
47' Μεγάλη ευκαιρία για τον Κουεμάχα. Σέντρα του Πέρισιτς από κοντά ο, επιθετικός της Μπριζ δεν κατάφερερ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
50' Η βροχή έχει σταματήσει. Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 17 βαθμούς και η υγρασία στο 63%.
53' Κόρνερ του Βιεϊρίνια, η μπάλα για μερικά εκατοστά δεν φτάνει στο κεφάλι του Παπάζογλου, αλλά καταλήγει κόρνερ.
54' Κίτρινη κάρτα για τον Σνάουτσνερ.
55' Ο ΠΑΟΚ δεν πατάει καλά στα στημένα. Σύγχυση στην άμυνα του "Δικέφαλου", διώχνει την τελευταία στιγμή ο Μαλεζάς.
57΄Ο Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και την μπλόκαρε ο πορτιέρο των Βέλγων.
58' Πιο "σφιχτός" ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Απειλείται μόνο από στημένα, ενώ "πατάει" περισσότερο στην περιοχή της Μπριζ.
61' ΓΚΟΛ για την Μπριζ. Αντεπίθεση για την Μπριζ, ο Ντιρά πασάρει στον Κουεμάχα και ο επιθετικός της βελγικής ομάδας ανοίγει το σκορ. Στον ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για φάουλ στην αρχή της φάσης, ενώ στην φάση του γκολ υπάρχει και περίπτωση οφσάιντ.
64' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο της Μπριζ ασταθέστατα πετάει την μπάλα κόρνερ.
71' Έτοιμος ο Ελ Ζαρ. Θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο.
72' Ακόμη μία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ντιρά χάνει ακόμη μία ευκαιρία. Ο Κρέσιτς αποκρούει σε κόρνερ, στην συνέχεια ακόμη μία ευκαιρία για την Μπριζ με τον Κρέσιτς να δίνει την λύση.
73' Ο Ελ Ζαρ παίρνει την θέση του Παπάζογλου. Ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή.
76' Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις.
77' Ο Ελ Ζαρ στην πρώτη του προσπάθεια κερδίζει κόρνερ από παρέμβαση του Στίινεν.
78' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Κόρνερ του Βιειρίνια, ο Μαλεζάς στο πρώτο δοκάρι. Η μπάλα στα δίχτυα του Στίινεν, ο οποίος έχασε την φάση.
80' Αλλαγή για την Μπριζ.  Νταλμά παίρνει την θέση του Βάργκας.
84' Καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Βάργκας, η μπάλα ελάχιστα άουτ.
88' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης θα πάρει την θέση του Ίβιτς.
89' Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σίμαες. Φωνάζει ο Λίνο.
90' Άλλη μία στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Στίινες απέκρουσε σε κόρνερ.
90+ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Φιλομένο παίρνει την θέση του Σαλπιγγίδη.
90+ Ο Φωτάκης χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Στίνεν να πετάει την μπάλα κόρνερ από σουτ του μέσου του ΠΑΟΚ από το πέναλτι. Τεράστια ευκαιρία.
ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

Αναδημοσίευση από olapaok.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου