Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κόκκινο πανί ο Π.Α.Ο.Κ του Ζαγοράκη για τον Κυρ' Γιώργο.

Ο μοναδικός άνθρωμος που είχε κάτι καλό να πεί για τον Μπερέτα ......!!!
Συνέντευξη Γιωργος Παράσχος 22 Ιουλίου 2010 στο sportdog.gr
«Είναι να λυπάσαι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και το σκεπτικό των παραγόντων του. Κρίμα που το έχουν ακόμα και άνθρωποι που έχουν παίξει για χρόνια μπάλα».

Αυτό ήταν το σχόλιο του Γιώργου Παράσχου στον sportdog για την απομάκρυνση του Μάριο Μπερέτα από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, αφού πρώτα χαμογέλασε (μάλλον ειρωνικά) για την απόφαση των Θεσσαλονικέων.

Ο πεπειραμένος τεχνικός, ο οποίος πριν από περίπου τρία χρόνια είχε βιώσει μία ανάλογη κατάσταση όντας προπονητής στον ‘δικέφαλο του Βορρά’ (απομακρύνθηκε μετά την 1η αγωνιστική), σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε 23 ημέρες που έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα ο Ιταλός τεχνικός να βγήκαν συμπεράσματα για την αξία του.

Ακόμα, τονίζει την ανάγκη να παραμείνει το τιμ του Μπερέτα στην ομάδα για να ενημερώσει και να συνεργαστεί με τον νέο προπονητή, ενώ αναφέρει ότι η λύση Δερμιτζάκη -αν προκριθεί-, θα έχει μεγάλο ρίσκο για την ομάδα. Εξάλλου, όπως λέει χαρακτηριστικά, ο νέος τεχνικός θα στηριχτεί αρχικά στο πλάνο του Φερνάντος Σάντος, ενώ περιμένει από τον κόσμο του συλλόγου να βρεθεί στο πλευρό του, δεδομένου ότι θα είναι επιλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη.

«Είναι να λυπάσαι με τέτοιες επιλογές»

-Κύριε Παράσχο, ποιο είναι το σχόλιό σας για την απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Μάριο Μπερέτα;
«Αν είναι δυνατόν μέσα σε 23 ημέρες να μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα για την αξία ενός προπονητή και να διαπιστώσει ότι δεν του είναι χρήσιμος. Αυτή, δυστυχώς, είναι η νοοτροπία του Έλληνα παράγοντα και είναι κρίμα που την έχουν ακόμα και άνθρωποι που έχουν παίξει για χρόνια μπάλα. Όταν δρουν με αυτόν τον τρόπο στον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά, μετά τη δική μου απομάκρυνση προ τριετίας, τι να πω; Είναι να λυπάσαι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και το σκεπτικό των παραγόντων του».

-Πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση είναι αποτέλεσμα πιθανής απειρίας της διοίκησης Ζαγοράκη;
«Ό,τι και να πω εγώ θα φανεί κακία. Αφού έτσι έκριναν ότι έπρεπε να γίνει με τον Ιταλό, είναι δικό τους θέμα. Εγώ, πάντως, δεν αποδέχομαι τέτοιες κινήσεις και βλέπω ότι η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όλο και χειροτερεύει».

«Δεν είναι τυχαίος προπονητής ο Μπερέτα»

-Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά, κάτι σαν ‘σοκ’ για το ποδοσφαιρικό τμήμα, η απομάκρυνση του Μπερέτα;
«Δεν νομίζω να ευνοήσει ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, εκτός αν παραμείνει το υπόλοιπο τιμ που έφερε μαζί του ο Μπερέτα ως έχει και ενημερώσει τον νέο τεχνικό ώστε να μην υπάρξει μεγάλη απόκλιση από εδώ και μετά. Θέλω να πω, όμως, ότι ο Ιταλός δεν ήταν τυχαίος προπονητής, ούτε προερχόταν από κάποια τυχαία ποδοσφαιρική σχολή. Δεν γνωρίζω τα προβλήματα που μπορεί να είχαν δημιουργηθεί στην ομάδα, βέβαια, αλλά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να ήταν τόσα πολλά που να επέβαλαν την απομάκρυνσή του».

-Φαβορί, σύμφωνα με όσα ακούγονται μέχρι αυτή την ώρα, είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης (ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως των Ρεχάγκελ και Αναστασιάδη). Το βάρος είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο, μπορεί να αντέξει ένας προπονητής της πείρας του Δερμιτζάκη;
«Το βάρος είναι μεγάλο και ο Δερμιτζάκης δεν νομίζω ότι διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία για να το σηκώνει. Είχε κάποιες επιτυχίες με τον Πανθρακικό και τον Διαγόρα παλαιότερα, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο καράβι. Θα είναι μεγάλο το ρίσκο της διοίκησης αν προχωρήσει με μία τέτοια λύση».

«Έλλειπε ο Ίβιτς»

-Έχετε δει τον ΠΑΟΚ στα φιλικά; Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται να αλλάξει στην ομάδα ο νέος προπονητής, ενόψει και των αναμετρήσεων με τον Άγιαξ;
«Από όσα είχα δει, στον ΠΑΟΚ έλλειπε η φρεσκάδα. Λίγο-πολύ δεν είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις από την ομάδα που βλέπαμε την εποχή του κ. Σάντος. Έλλειπε, βέβαια, ο Ίβιτς, ο οποίος είναι κινητήριος μοχλός της ομάδας και σκοράρει και η απουσία του ήταν εμφανής. Θεωρώ ότι ο νέος προπονητής, όποιος και αν είναι αυτός, δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά και θα κινηθεί στο πλάνο του Σάντος. Για παράδειγμα περιμένω να επιστρέψει στη θέση του βασικού ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος από ότι διάβασα σε δηλώσεις του».

-Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας για τις αντιδράσεις του κόσμου σε μία τέτοια αλλαγή, μόλις 23 ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Μπερέτα.
«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν περιμένω να αντιδράσει ιδιαίτερα, πιστεύει στον Ζαγοράκη και ό,τι και να κάνει τον στηρίζει. Από αυτή την άποψη, μάλιστα, θεωρώ ότι ο νέος προπονητής θα έχει εύκολο έργο στην αρχή, θα γίνει αποδεκτός από τη στιγμή που θα είναι επιλογή της διοίκησης, είναι ελεγχόμενος ο κόσμος σε τέτοια θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου